RON

transfer digital

Detaliu serigrafiat pe tricou

Această metodă de imprimare devine din ce în ce mai populară, deoarece este posibilă imprimarea în culori pline, cum ar fi fotografii, modele complexe cu degrade etc.


În procesul de imprimare digitală, designul este imprimat pe un suport de vinil alb (sunt unele transparente) cu un plotter de imprimare și tăiere. Acest plotter imprimă cu cerneluri speciale care sunt mai rezistente la spălare decât cernelurile tradiționale.


Primul pas este pregătirea designului cu un program de calculator care funcționează cu fișiere vectoriale. În această fază, sunt indicate linii unde plotterul ar trebui să taie vinilul imprimat pentru a separa ulterior partea imprimată de partea albă rămasă.


Odată pregătit fișierul, acesta trebuie tipărit cu un software special de imprimare. Fiecare plotter funcționează cu software-ul său. Una dintre funcțiile principale ale software-ului este interpretarea liniilor de tăiere care au fost delimitate anterior cu programul de calculator. După terminarea procesului de imprimare, plotterul va tăia vinilul, lăsând suportul acestuia netăiat, astfel încât zonele neimprimate să poată fi îndepărtate cu ușurință cu pensete speciale. Acest proces de îndepărtare a excesului de vinil se face manual.


Rezultatul după eliminarea excesului de material va fi designul pe care dorim să îl imprimăm pe îmbrăcăminte. Ultimul pas este transferul termic a designului pe îmbrăcăminte folosind un fier de călcat special. Durata și temperatura de călcare vor depinde de materialul de ștanțat, tipul de vinil etc.


In favoarea:

  • Permite imprimarea modelelor color (fotografii)
  • Permite ștanțarea pe diferite materiale și suprafețe.
  • Potrivit pentru curse scurte.
  • Modelele pline de culoare pot fi imprimate cu diferite nuanțe și degrade.
  • Ideal pentru tiraje scurte, deoarece nu există costuri fixe ca în serigrafie.

Împotriva:

  • Nu puteți călca direct pe design.
  • Este mai scump decât alte metode de ștanțare.


Detaliu macro de transfer digital pe material textil